Shopaholic,.

Nu mår jag lite bättre! Det beror på två saker:

Förra veckan när jag och Sophie var på stan så hittade jag ett par jätte fina skor! Dom satt perfekt men jag kände att jag ville hålla i pengarna så jag tänkte att om dom stod kvar nästa gång jag kom dit så skulle jag köpa dom för att då vill ju Gud det. Idag gick jag och Anna på stan och då stod dom kvar! Hallelujah! 500 kr på Bianco! Jag har letat efter just sådana skor jätte länge!

Sedan tänkte jag även att jag skulle behöva en ny väska. Så jag gick in på Åhlens för att kika efter en bra väska. Jag kikade lite på rean och så hittade jag en perfekt väska! Orginalpriset var 1395 kr. Ganska mycket. Och reapriset var 199kr !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vilket kap alltså! :)

Nu är min dag lite bättre :)

Hemlängtan,

Just nu längtar jag hem. Jag vet att jag var hemma i går så jag borde inte längta hem idag men jag gör det ändå. Det känns som att mitt liv i Örebro går ut på skolan. Och, som idag, när jag slutar tidigt så vet jag inte vad jag ska göra resten av dagen och då längtar jag hem.

Jag har hela mitt liv i Gävle och där har jag aldrig tråkigt. Om jag har tråkigt kan jag bara ringa någon och så har jag någonting att göra. Här är det inte lika lätt. Inte än i alla fall. Och av den anledningen så längtar jag HEM!

Hemmet är där hjärtat är.

Sitter i skolan!

Nu har jag precis suttit i fem timmar och pluggat celler, vävnad och biopsi inför basgruppsmötet imorgon. Nu känner jag att det mesta sitter, men ska ändå gå igenom det lite senare ikväll!
Mitt mobila internet har slutat fungera så jag får tyvärr sitta i skolan så fort jag behöver göra någonting med internet. I går satt jag och pratade i 40 minuter med COMHEM och vi fick det ändå inte att fungera. Tjejen jag pratade med ska ringa mig i morgon, förmodligen får jag beställa ett nytt modem!
Ikväll ska vi  träffa läkarstudenter från Linköping som kommer att fungera ungefär som faddrar åt oss eftersom att vi inte har några egna faddrar. Det kommer förmodligen att bli väldigt trevligt. Jag somnade 21,00 i går så jag känner mig otroligt pigg idag och därför tänkte jag gå på det! :)
Idag fyller Mr T år och jag är väldigt ledsen för att jag inte kunde vara hemma och fira honom. Vi har ju trots allt firat hans födelsedag tillsammans i 3 år. Han ska få sin present i morgon för att då kommer jag hem! :)
VARFÖR FUNGERAR DET INTE ATT GÖRA STYCKEN PÅ BLOGG?

PBL

Hej!
Idag har vi typ endast pratat om PBL och nu är jag så trött på att prata om det så att jag håller på att sacka ihop. Själva idén med PBL och allt som vi ska få göra med det känns jätte bra. Det är bara det att nu har vi pratat i helklass, halvklass, grupper, utvärderat, berättat farhågor och förhoppningar. Ja, vi har pratat om PBL ur varenda liten aspekt som det går att göra.
För er som inte vet vad PBL är så kan jag sammanfattningsvis säga att PBL är en metod som innebär att man arbetar i basgrupper och får olika "fall" som man ska reda ut med basgruppen. PBL ersätter jätte många föreläsningar så det innebär att i princip så går inte våra lärare igenom någonting alls utan vi får ta reda på allting själva via basgruppen. Jag tror att det kan bli jätte bra!
Det går i alla fall ut på att vi träffas i basgruppen på tisdagar, alla basgrupper har en/två handledare som är med varenda gång. Min grupps handledare är läkare ifrån USÖ (Universitets sjukhuset i Örebro). Vi får där ett fall som vi ska brainstorma kring och när det är klart så ställer man upp olika frågor med tillhörande mål som man ska ta reda på så mycker man kan till nästa basgruppsmöte som är på fredagar. På fredagen möts vi och så får alla diskutera och presentera den informationen varje person har och på så sätt utbyter man jätte mycket kunskap. "Fallen" är riktade så att vi ska få med allt vi behöver till tentan!
I morgon är det basgruppsmöte på morgonen, sen ska jag Sophie och Anna sätta oss i biblioteket och kolla igenom vilka böcker vi vill köpa och sen ska vi dra en runda på stan! :)
du är allt för mig

Mitt crib,.

Har precis landat i mitt crib i Örebro efter en underbar helg hemma! Resan hit var dock lite rolig. I Gävle hoppade jag och Anna på tåget till Uppsala. Allt gick super bra där. Sedan ska vi kliva på bussen till Enköping och där har vi sådant flyt att vi hinner scanna våra kort med minsta marginalen på cirka en minut. När man åker med Upptåget scannar man kortet och då har man 90 minuter på sig att scanna kortet igen för att annars dras en till resa. Det handlar om 15 kronor så det är ju inte världens undergång, men det är ändå bra att klara sig på "en resa".

När vi kommer fram till Enköping har vi cirka 48 minuter tills tåget ska gå till Örebro. Och Enköping, det är verkligen staden som Gud glömde bort, eller kanske rent utav sket i. Tågstationen har två spår, alltså en perrong. Väntsalen är  öppen till 18,00 på kvällarna. Kommer man efter 18,00 får man sitta i totalt mörker inne i väntsalen. Inte nog med att det är mörkt som satan så kommer det in massa konstiga människor. Det satt en man inne när vi kom, sedan kom en till och så började dom att tjaffsa om pengar och det ena med det andra. Precis när vi ska gå så kommer det in en kille som pratar med sig själv.
Väl i Örebro skyndar vi oss av tåget för att hinna till bussen. Vi ser 1:an som går mellan Lundby och universitetet. Vi ska kliva av vid universitetet. Vi springer mot ettan och hinner precis på den. Bussen kör i väg och jag inser rätt snabbt att bussen åker inte mot universitetet utan mot Lundby som ligger i totalt andra änden av stan än vad vi bor. Då var det bara att hoppa av och vänta på nästa buss!
Men nu är jag i mitt crib! :)

En ny vändning!

Ja, nu får denna blogg en ny vändning! Nu ska jag försöka att skriva varenda dag om vad jag sysslar med på dagarna! Förr var det inte lika kul eftersom att då visste alla mina kompisar vad jag hade för mig om dagarna. Eftersom att jag nu bor i en ny stad och går i skolan igen så vet ingen vad jag gör om dagarna! Förutom när jag hinner prata med er på telefon. Tyvärr hinner jag inte prata med alla varje dag och därför är bloggen perfekt!
I går började jag som alla vet på Läkarprogrammet. Fan vilken känsla, allt som jag någonsin har kämpat för har jag nu precis framför mina fötter. Vår lärare sa: Nu är ni "blivande läkare". BLIVANDE LÄKARE! Vilket ord, vilken enorm bekräftelse på att allt blod, allt svett och alla tårar var värt det!
Det hände väldigt mycket igår, från att SVT var där och filmade oss till att bli påtvingad nollningen! Jag är för trött nu för att orka skriva allt men i morgon ska jag börja med små dagsuppdateringar om vad jag gör!
Det som är lite lustigt är att både Göteborg och Lund har hört av sig om att jag har fått en plats där med, men jag tackade nej. Jag har boende hos en supergullig dam som jag tycker väldigt mycket om. Jag har nya roliga, snälla kompisar och det är nära hem! Allt är perfekt i Örebro så jag blir kvar här i Staden Lagom. Men lustigt är det att när jag sökte i somras kom jag inte in alls, och nu kom jag in på tre ställen!
Nu ska duscha och ta kvällsfika och sova!
Livet är underbart, när du är i det! 

Mycket att stå i!

Tyvärr blir det inte så många uppdateringar just nu, kommer igen när jag har börjar skolan! Det känns som att det kommer att finnas mer att skriva om då och det blir det mer intressant för mina trogna läsare att läsa :)
PUSS

RSS 2.0